Ne zna se šta izgleda bolje! Savršeni receptići, vjerujem da će u novoj godini biti vremena da neke od njih isprobam!:) Želim to sretnu i veselu Novu 2012.godinu i sve najbolje!:) Pozdrav!
Krasan pregled, torte su me najviše oduševile, još mi ostaje da ih probam :) Tebi i obitelji želim sve najljepše! I još mnogo ovakvih zaboravljeno-oživjelih recepata!
Kada bi se pravio „hall of the fame“ blogova na našim jezicima tvoj bi bio u samom vrhu. Svi, ali svi od prvog do posljednjeg recepta sa tvog bloga, po meni su veličanstveni. Mnogo je lijepih blogova sa divnim fotografijama i receptima, ali tvoj se posebno izdvaja. Recepti su savršeni, a način na koji ih prezentiraš precizan i lako se slijedi. Torte su nešto najljepše što sam vidjela. Savršene po sastavu i prekrasno ukrašene, sa pravom mjerom i ovisno od prilike za koju su pripremljene. Svakako nisu od onih koje mrzim i koje su prekičaste i što bi se reklo „okolo kalajli, unutra belajli“. Sestri sam preporučila da napravi Teodoru i jučer je bio dječji rođendan na kojem sam je probala. Šta da kažem, osim SAVRŠENA. Mogla sam joj mirne duše predložiti i neku drugu, poput Teta Olgine čokoladne ili Ruske ili one Torte od pečenih oraha. Kada sam joj predložila Teodoruu razlog je bio što je bila posljadnja objavljena, da sam sam duže razmišljala ne bi mogla odlučiti, ali ću ih imati u vidu za neke druge prilike. HVALA TI ZA TEODORU! Torta se dopala i djeci, što je iz mog iskustva rijetko kada se radi o sjeckanim orasima, ali ova je predobro prošla i cijela se pojela isti dan. Svaka čast. Ja se nadam da u tvojoj tekici ima još mnogo divnih starih recepata i da ćeš ih i dalje, upravo na ovaj način dijeliti sa oduševljenim čitateljima tvog bloga. Tebi, tvojim preslatkim djevojčicama i suprugu sve najljepše u novoj 2012. I sretni svi praznici koje slavite.
Budući da sam vegan ne jedem mnoge namirnice koje koristite u receptima, ali mi se mnogo dopada talenat i strast prema kuvanju koja uzvire iza fotografija. Odično kadriranje, aranžmani i kvalitet. Prva klasa! Pogledao sam i vaš profesionalni sajt sa drugim fotografijama, stvarno svaka čast!
Nikola, evo jednog lepog veganskog recepta za vas: http://tortatorta.blogspot.com/2011/03/posni-pijani-mafini-tipsy-vegan-muffins.html
Meni kod pretvaranja neveganskih recepata u veganske najviše problema zadaju jaja. Kod mnogih recepata mogu da se zamene mleko kokosovim ili sojinim mlekom i buter uljem, ali šta ćemo s jajima? Kod nekih recepata mogu da se izostave, ali ne možete napraviti, na primer, princes krofne bez jaja.
U svakom slučaju, poštovanje za vaš izbor, i sama već dve godine ne jedem meso, mada još nisam blizu vegetarijanca, a kamoli vegana. Znam da je takav način života veoma složen, pogotovu ako živite u Srbiji, mada verujem da je sada daleko bolje nego pre deset ili dvadeset godina kad ni u jednom restoranu niste mogli da naručite jelo bez životinjskih sastojaka.
Pa da, jaja se ne daju zameniti u nekim receptima, tj. tamo gde treba da se umute i daju neku penu, itd... ali za povezivanje može kašika fino mlevenog lana razmućena u vrlo malo vode. Lan ima neku sluz koja liči na belance i povezuje. A može i da se koristi neki egg replacement koji ima verovatno u Nemačkoj, ali ovde nema... znam da Maerikanci imaju. Nego, nije komplikovano biti vegan. Ima uvek prebranac i salata da se naruči, gde god da odete:) Sad ću da vidima te vaše pijane muffine! Pozdrav!
Ne zna se šta izgleda bolje! Savršeni receptići, vjerujem da će u novoj godini biti vremena da neke od njih isprobam!:)
ReplyDeleteŽelim to sretnu i veselu Novu 2012.godinu i sve najbolje!:)
Pozdrav!
Sve najlepše u Novoj godini tebi i tvojoj porodici, uz mnogo lepih zaboravljenih poslastica :)
ReplyDeletebome, vrlo lijep izbor iz 2011. vjerujem da ce i 2012. biti jednako ukusna i želim sve najbolje! :)
ReplyDeleteCouldn't get much tastier than yours! I wish you the best of 2012 - you can be really proud of your achievement!
ReplyDeletebas mi je drago da si ovako skupila 10 najboljih, pa kad zagusti ne moram dugo razmisljati sto novoga da napravim!!
ReplyDeleteSretna Nova i tebi i tvojoj obitelji! :)
ReplyDeleteJako mi se sviđa izbor ovih 10 recepata, a posebno mi je za oko zapela torta Teodora. Nju moram isprobati. :)
eeny meeny miny moe...they look all terrific Deana!
ReplyDeleteKrasan pregled, torte su me najviše oduševile, još mi ostaje da ih probam :) Tebi i obitelji želim sve najljepše! I još mnogo ovakvih zaboravljeno-oživjelih recepata!
ReplyDeleteSve najbolje u 2011!Odličnih 10 veličanstvenih!
ReplyDeleteSve najbolje u novoj godini, tebi i tvojoj porodici!
ReplyDeleteTebi i tvojoj porodici želim svako dobro u Novoj godini :)
ReplyDeleteDivan pregled!
ReplyDeleteSve najbolje tebi i tvojima u Novoj 2012. godini!!! :)
Baš veličanstveni!
ReplyDeleteŽelim tebi i obitelji sretnu i uspješnu 2012. :)
Divan izbor recepata za "klub veličanstvenih" .
ReplyDeleteTebi i tvojima želim svako dobro i Sretnu Novu 2012.-tu Godinu !
Kada bi se pravio „hall of the fame“ blogova na našim jezicima tvoj bi bio u samom vrhu. Svi, ali svi od prvog do posljednjeg recepta sa tvog bloga, po meni su veličanstveni.
ReplyDeleteMnogo je lijepih blogova sa divnim fotografijama i receptima, ali tvoj se posebno izdvaja. Recepti su savršeni, a način na koji ih prezentiraš precizan i lako se slijedi. Torte su nešto najljepše što sam vidjela. Savršene po sastavu i prekrasno ukrašene, sa pravom mjerom i ovisno od prilike za koju su pripremljene. Svakako nisu od onih koje mrzim i koje su prekičaste i što bi se reklo „okolo kalajli, unutra belajli“.
Sestri sam preporučila da napravi Teodoru i jučer je bio dječji rođendan na kojem sam je probala. Šta da kažem, osim SAVRŠENA. Mogla sam joj mirne duše predložiti i neku drugu, poput Teta Olgine čokoladne ili Ruske ili one Torte od pečenih oraha. Kada sam joj predložila Teodoruu razlog je bio što je bila posljadnja objavljena, da sam sam duže razmišljala ne bi mogla odlučiti, ali ću ih imati u vidu za neke druge prilike. HVALA TI ZA TEODORU! Torta se dopala i djeci, što je iz mog iskustva rijetko kada se radi o sjeckanim orasima, ali ova je predobro prošla i cijela se pojela isti dan.
Svaka čast. Ja se nadam da u tvojoj tekici ima još mnogo divnih starih recepata i da ćeš ih i dalje, upravo na ovaj način dijeliti sa oduševljenim čitateljima tvog bloga. Tebi, tvojim preslatkim djevojčicama i suprugu sve najljepše u novoj 2012. I sretni svi praznici koje slavite.
Hvala na lepim rečima, baš si mi ulepšala dan. Tebi i tvojima takođe sve najbolje u novoj godini!
ReplyDeleteBudući da sam vegan ne jedem mnoge namirnice koje koristite u receptima, ali mi se mnogo dopada talenat i strast prema kuvanju koja uzvire iza fotografija. Odično kadriranje, aranžmani i kvalitet. Prva klasa! Pogledao sam i vaš profesionalni sajt sa drugim fotografijama, stvarno svaka čast!
ReplyDeleteNikola, evo jednog lepog veganskog recepta za vas: http://tortatorta.blogspot.com/2011/03/posni-pijani-mafini-tipsy-vegan-muffins.html
ReplyDeleteMeni kod pretvaranja neveganskih recepata u veganske najviše problema zadaju jaja. Kod mnogih recepata mogu da se zamene mleko kokosovim ili sojinim mlekom i buter uljem, ali šta ćemo s jajima? Kod nekih recepata mogu da se izostave, ali ne možete napraviti, na primer, princes krofne bez jaja.
U svakom slučaju, poštovanje za vaš izbor, i sama već dve godine ne jedem meso, mada još nisam blizu vegetarijanca, a kamoli vegana. Znam da je takav način života veoma složen, pogotovu ako živite u Srbiji, mada verujem da je sada daleko bolje nego pre deset ili dvadeset godina kad ni u jednom restoranu niste mogli da naručite jelo bez životinjskih sastojaka.
Pa da, jaja se ne daju zameniti u nekim receptima, tj. tamo gde treba da se umute i daju neku penu, itd... ali za povezivanje može kašika fino mlevenog lana razmućena u vrlo malo vode. Lan ima neku sluz koja liči na belance i povezuje. A može i da se koristi neki egg replacement koji ima verovatno u Nemačkoj, ali ovde nema... znam da Maerikanci imaju.
ReplyDeleteNego, nije komplikovano biti vegan. Ima uvek prebranac i salata da se naruči, gde god da odete:) Sad ću da vidima te vaše pijane muffine! Pozdrav!