tag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post2960311918293036506..comments2023-04-24T19:48:53.694+02:00Comments on Zaboravljene poslastice: Šam s voćem / Fruit Meringue MousseUnknownnoreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-85037718730364131582013-03-27T21:01:12.877+01:002013-03-27T21:01:12.877+01:00ovo je tako slasnoovo je tako slasnosessohttp://amatoriali-sesso.blogspot.it/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-63216004695854814402013-02-11T19:05:22.801+01:002013-02-11T19:05:22.801+01:00Hello! I tried this great recipe of yours, I used ...Hello! I tried this great recipe of yours, I used black currants and it was wonderful. Thanks for shearing!Sari - CampaSimpukkahttps://www.blogger.com/profile/08924178221251087060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-43796992897347652842012-08-26T17:45:28.706+02:002012-08-26T17:45:28.706+02:00e, da, da, pravili smo to nekad, i moram priznati ...e, da, da, pravili smo to nekad, i moram priznati da je izvrsno!!Stara vrtlaricahttps://www.blogger.com/profile/05155631626531084959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-40653757627382559342012-07-31T20:24:22.770+02:002012-07-31T20:24:22.770+02:00Najpre moram da stanem u odbranu želatina, koji ja...Najpre moram da stanem u odbranu želatina, koji jadan zaista nije kriv ni za šta, a često se nađe na optuženičkoj klupi. Kao i svuda, pitanje je mere, pa tako i želatin može da upropasti poslasticu ako se s njim pretera i sve postane zaista gumenasto, ali garantujem da on tu ništa nije kriv, već recept ili domaćica. E sad, ima nas raznih, možda neko i voli čvršće/gumenije varijante, ne bih u to u ulazila...<br /><br />Šam sa voćem - kako je to dobro! Sa malinama se ne sećam da sam jela, mama je to nama pravila sa kajsijama! I mislim sa jagodama. Sećam se kad umuti sve sipa u teglu, i to može par dana da stoji, mada retko kad je imalo priliku da stoji :) Ja sam to onako kašikom jela (jest' preslatko, ali volela sam), a druga i načešća primena koju je šam od kajsija kod nas imao je kao preliv preko kolača (pogodi, od kajsija :)) Onaj tip patišpanj kolača u koji se razbacaa voće, pa uvek dođe malo suvkast kad se jede, e onda na kocku tog kolača sipneš kašiku ovoga, i super bude.<br /><br />Recept je, sećam se, išao ovako.<br />- 1 belance<br />- 1 čaša šećera<br />- 1 čaša voća<br />Naravno čaša je od kislog mleka, a koja druga :) I nije se mislilo o presnom belancetu i salmoneli. <br /><br />Pruži sad 'vamo jednu činijicu, tu, sa jagodama, pa da prekinem da pričam :))Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-6955252019101894132012-07-25T23:13:52.591+02:002012-07-25T23:13:52.591+02:00Pravi ljetnji desert! Jako mi se dopada novi izgle...Pravi ljetnji desert! Jako mi se dopada novi izgled bloga, nekako mi fotografije dolaze jos vise do izrazaja, jos su mi ljepse (ako je to moguce :D)!tanjahttps://www.blogger.com/profile/06891183769691645859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-30110395545691756592012-07-22T21:47:12.532+02:002012-07-22T21:47:12.532+02:00U, i ja sam se tog žumanceta namutila kad sam bila...U, i ja sam se tog žumanceta namutila kad sam bila klinka... To je ono, poslednje utočište kad nemaš ama baš niiiišta drugo slatko u kući! :)<br /><br />Što se šama tiče - ne znam šta bi drugo moglo da bude. Kao što vidiš, ove maline sam držala u cediljki, a kad sam pravila od jagoda je bilo još brže gotovo jer se valjda voda na površini jagode manje zadržava nego na malini gde imaš svuda ova udubljenja. To sam umutila očas posla, za manje od pet minuta.maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-81120306800402732092012-07-22T16:54:55.452+02:002012-07-22T16:54:55.452+02:00mi smo sato zvali kad se umuti zutanjak sa secerom...mi smo sato zvali kad se umuti zutanjak sa secerom.. sjecam se da je to bila glavna poslastica kad smo provodili ljetne praznike kod bake i deke.. onda baka uvali svakom unucetu po jedan zutanjak i zlicu i to smo rucno mutili dugoooo dugooo dok "krema" nije postala bljedo zuckasta.. hehehe.. <br /><br />elem, htjela sam te priupitati da li mislis da sam dugo mutila kremu zato sto nisam dobro ocijedila voce?Jovanka Baštovankahttps://www.blogger.com/profile/10147435115809332325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-1328736842953062372012-07-17T22:53:53.290+02:002012-07-17T22:53:53.290+02:00Ja volim saum ali sa vocem ga nikad nisam ni jela ...Ja volim saum ali sa vocem ga nikad nisam ni jela ni pravila... <br />Bas mi se svidja novi izgled bloga! :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-56648574620498968642012-07-16T22:25:56.523+02:002012-07-16T22:25:56.523+02:00ovo mi je uvijek tata radio, ali sa šumskim jagoda...ovo mi je uvijek tata radio, ali sa šumskim jagodama. bio je i ostao jedan od mojih najdražih deserataBite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-60724321781031618982012-07-16T12:14:11.496+02:002012-07-16T12:14:11.496+02:00Blog ima predivan novi izgled. Da te stare poslast...Blog ima predivan novi izgled. Da te stare poslastice sa samom i bez dodataka su zaista i najkusnije!Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-75636719830072656632012-07-15T23:20:26.446+02:002012-07-15T23:20:26.446+02:00Ja sam mislila da je šato nešto što se kuva na par...Ja sam mislila da je šato nešto što se kuva na pari... Kao vinski šato?maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-16118000265409585332012-07-15T23:14:34.624+02:002012-07-15T23:14:34.624+02:00Eh, da mi je samo 8 kg viška... :) Sad ozbiljno - ...Eh, da mi je samo 8 kg viška... :) Sad ozbiljno - ovo je baš lagan desert, verovatno najlaganije od svega što sam dosad objavila na blogu. Uopšte nema nikakve masnoće, a na 4 porcije ide (u laganijoj verziji) 100 g šećera, znači 25 g po porciji. Mislim da je to OK.maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-41198229609587927522012-07-15T22:37:05.164+02:002012-07-15T22:37:05.164+02:00Mi ga pravimo po istom receptu, samo ga zovemo ša...Mi ga pravimo po istom receptu, samo ga zovemo šato <3Atenahttps://www.blogger.com/profile/07453173700146997091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-79197353659230687822012-07-15T21:56:55.745+02:002012-07-15T21:56:55.745+02:00Kada sam bila mala šlag je za mene bio šaum, tada ...Kada sam bila mala šlag je za mene bio šaum, tada se slatka pavlaka nije mogla ni kupiti, a onaj šlag iz kesice se nije brojao ni u šta. Mutili smo bjelanjke svakako ali ovako nešto nisam probala. Mogla bih da probam, imam malina, ali i 8 kg viška, pa se borim sama sa sobom.velahttps://www.blogger.com/profile/10567861480228620940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-69542718216927529802012-07-15T20:28:52.263+02:002012-07-15T20:28:52.263+02:00Kada u receptu vidim da piše želatina ili, još gor...Kada u receptu vidim da piše želatina ili, još gore, neki puding, jednostavno dalje ne čitam. Ovo je jako dobar ljetni desert, nadala sam se samo da ide puno više bjelanjaka jer ih imam mali milijun nakon svih onih sladoleda:))Laka kuharicahttps://www.blogger.com/profile/06558323013299150373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-64981734004632121872012-07-15T20:04:26.648+02:002012-07-15T20:04:26.648+02:00AnnaSt - Masnoća mu nedostaje, masnoća! :)
Majo -...AnnaSt - Masnoća mu nedostaje, masnoća! :)<br /><br />Majo - Mmmm... šumske jagode! Otkad ih se nisam najela!maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-25654661900095276322012-07-15T20:03:00.033+02:002012-07-15T20:03:00.033+02:00Sandra M. has left a new comment on your post &quo...Sandra M. has left a new comment on your post "Šam s voćem / Fruit Meringue Mousse": <br /><br />Bas sam juce nesto slicno pravila samo sa jogurtom. Svidja mi se i ova varjanta! Predivno izgleda! <br /><br /><br />Jovanka Baštovanka has left a new comment on your post "Šam s voćem / Fruit Meringue Mousse": <br /><br />ni ja nisam ljubitelj gumene konzistencije i krem sireva.. ovo je prava ljetna poslastica, osvjezavajuca i ne previse slatka! =) <br /><br /><br />maja has left a new comment on your post "Šam s voćem / Fruit Meringue Mousse": <br /><br />Ajme koliko sam ovoga pojela i to sa sumskim jagodama:))) bas me podsjeti na djetinjstvo:)!!! <br /><br /><br />AnnaSt has left a new comment on your post "Šam s voćem / Fruit Meringue Mousse": <br /><br />Blog izgleda prelepo :)<br /><br />Ovog slatkiša se sećam kad sam bila mala, moja majka ga je pravila sa višnjama.<br />Što se tiče ukusa, kao da mu uvek "nedostaje" nešto...maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-15717214629806605442012-07-15T20:02:23.923+02:002012-07-15T20:02:23.923+02:00Drage devojke, Bloggerov novi interface i ja se de...Drage devojke, Bloggerov novi interface i ja se definitivno ne volimo. Sve komentare koje ste mi ostavile na ovom postu sam slučajno obrisala, a to mi se već jednom desilo, koliko prošle nedelje. Na svu sreću, setila sam se da kopije komentara dobijam na e-mail, pa ću ih sada kopirati i pejstovati ovde, da ne bi sve bilo izgubljeno. Izvinite i hvala vam.maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-80190840393070950962012-07-15T20:01:46.922+02:002012-07-15T20:01:46.922+02:00This comment has been removed by the author.maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-19077506703750065892012-07-15T18:03:35.707+02:002012-07-15T18:03:35.707+02:00Moram da priznam da sam i ja bila malo skeptična o...Moram da priznam da sam i ja bila malo skeptična oko tog mućenja svega zajedno, ali ispalo je sve super, kao što se vidi. Hvala ti!maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-78923833174586446812012-07-15T17:21:25.781+02:002012-07-15T17:21:25.781+02:00Nikada ga nisam mutila zajedno sa voćem, već sam t...Nikada ga nisam mutila zajedno sa voćem, već sam to voće dodavala tek na kraju onako već blago ispasirano. I j sam se mrđtila na šam, a i na Vasinu tortu zbog njega. Nisam htela da je primirišem, ali vremena se menjaju. Sećam se mrštenja i na onaj famozni domaći sladoled sa jajima za koji su me ubeđivali bezuspešno da je mnogo zdraviji od šarenka, ali šta da se radi. Sve u svoje vreme. Blog ima sada tako ljupki izgled, prosto da ga pojedeš.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.com