tag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post2708449089241125120..comments2023-04-24T19:48:53.694+02:00Comments on Zaboravljene poslastice: Padobranci / Parachute MacaronsUnknownnoreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-86409990959674269842018-03-17T08:03:27.891+01:002018-03-17T08:03:27.891+01:00Pa jel nam mozete dati pravi recept ako ste poslas...Pa jel nam mozete dati pravi recept ako ste poslasticar? Kako vi kazete!Jovankahttps://www.blogger.com/profile/13465995435470235845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-32771535127551425092017-11-27T20:31:05.996+01:002017-11-27T20:31:05.996+01:00150 stepeni.150 stepeni.maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-71131967628858529432017-11-27T16:27:48.602+01:002017-11-27T16:27:48.602+01:00Koja je temperatura pecenja?Koja je temperatura pecenja?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00529253018326563189noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-10186739339687752482017-02-17T09:34:38.241+01:002017-02-17T09:34:38.241+01:00Po starinskom receptu moje mame ne izgledaju ovako...Po starinskom receptu moje mame ne izgledaju ovako već isto imaju špic na vrhu ali zato što se "testo" pravi sa 400 grama ml.oraha 4 belanca 150 gr kristal šećera i sok od 1 limuna. Bel. se izlupaju u penu uz dodatak šećera a zatim se dodaju orasi mešajući viljuškom,dobije se veoma gusta smesa koja se ne razilazi prilikom pečenja. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06976319062171824449noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-80899651488459584312014-03-06T23:58:21.213+01:002014-03-06T23:58:21.213+01:00Iz iskustva jednog poslasticara, vas recept nije n...Iz iskustva jednog poslasticara, vas recept nije ni blizu PRAVOG poslasticarskog recepta uz ciji smo ukus zaista svu uzivali. Danas u Beogradu, nazalost, prave padobrance mozemo jesti u jedva par poslasticarnica...Preplavili su nas sa makaronima i slicnim inostranim podvalama, a nase smo sve zaboravili, slucajno ili namerno, trceci za svetom, nikad necemo priznati... U svakom slucaju, divan blog, s vremena na vreme bacim pogled i odusevim se izborom recepata koje izvlacite ''iz naftalina''. Svaka cast!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-33604788662270245552012-04-21T20:23:24.787+02:002012-04-21T20:23:24.787+02:00Pazi samo da boja ne bude na bazi ulja, nego ili u...Pazi samo da boja ne bude na bazi ulja, nego ili u prahu ili gel, u protivnom, neće ti uspeti puslice.maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-34725832212050375142012-04-21T19:24:12.929+02:002012-04-21T19:24:12.929+02:00Pitala sam se, da li bih mogla da dodam malo boje,...Pitala sam se, da li bih mogla da dodam malo boje, pa da izgledaju kao pravi makarons? Pitala sam mamu i baku i potvrdile su mi da su padobranci odlicni :D Hvala za receptAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-39594258806802569112012-02-23T22:43:58.059+01:002012-02-23T22:43:58.059+01:00And what do you think about this: split the dough ...And what do you think about this: split the dough and color it with different variety of colors. Some colors even have a flavor (like red is strawberry, green is kiwi). Once you color it you can bake them. Turns out hilarious and the kids love it. I know most of the people use ganache, but I prefer regular butter cream with some lemony taste.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-41218233951332494582011-12-26T13:19:35.285+01:002011-12-26T13:19:35.285+01:00ovo je Francuski kolacic bas se zove macaron i odl...ovo je Francuski kolacic bas se zove macaron i odlicnog je ukusa posebno ako se kupiFrancuskim slasticarnama ukus je pravi i topi se u ustima,pravi se u raznim bojama.<br />Hvala za recept bas cu isprobati,vasi macaroni super izgledaju.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-76309052517110472082011-11-02T13:52:41.316+01:002011-11-02T13:52:41.316+01:00Ja nikako da se odlučim za avanturu macarons. Ovi ...Ja nikako da se odlučim za avanturu macarons. Ovi tvoji padobranci predobro izgledaju.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-15256668507326104942011-11-01T10:46:03.823+01:002011-11-01T10:46:03.823+01:00padobranci?? i moja mam je spominjala neke keksiće...padobranci?? i moja mam je spominjala neke keksiće pod tim nazivom, nosim joj recept na uvid!! možda su to ti!!Tamarahttps://www.blogger.com/profile/08818237585491202736noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-40368363973212322012011-11-01T00:17:59.626+01:002011-11-01T00:17:59.626+01:00Padobranci su me definitivno osvojili, jako mi se ...Padobranci su me definitivno osvojili, jako mi se sviđa recept i vjerujem da ću ga isprobati. Opet se vraćamo na ono da su stari dobri recepti ono što vrijedi isprobati. Iako ja moram reći da volim i macarons. Istina je sve ovo što si o njima napisala , u potpunosti se slažem, ali opet kada ih vidim onako šarene teško im mogu odoljeti bez obzira na to što od okusa kod njih osjetim jedino da su preslatki i eventualno neko punjenje.Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-47038489342740538732011-10-31T23:00:59.510+01:002011-10-31T23:00:59.510+01:00Ni meni nije jasna moda macaronsa, niti ih imam na...Ni meni nije jasna moda macaronsa, niti ih imam namjeru praviti. Ne volim preslatko i umjetne boje. Slažem se da mi imamo mnogo kvalitetnijih domaćih kolača. Iako volim isporbati i nešta strano ako mi se svidi recept ;)jubistachahttps://www.blogger.com/profile/15728605614383509228noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-73496867861259407832011-10-31T20:58:46.832+01:002011-10-31T20:58:46.832+01:00pre sam uvek pravila sa orasima ali sam relativno ...pre sam uvek pravila sa orasima ali sam relativno skoro probala sa kikirikijem i oduševila se. Super izgledaju.Makihttps://www.blogger.com/profile/09193465995164115105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-68053779119532672032011-10-31T20:13:42.954+01:002011-10-31T20:13:42.954+01:00I find them very exciting to eat with their fine s...I find them very exciting to eat with their fine shells and variety of flavours.a Palate and a Passporthttps://www.blogger.com/profile/12481137277192359179noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-91535968015932037422011-10-31T17:56:04.315+01:002011-10-31T17:56:04.315+01:00Puslice ti izgledaju apsolutno savršeno!Puslice ti izgledaju apsolutno savršeno!JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-66193389212711710992011-10-31T17:18:51.554+01:002011-10-31T17:18:51.554+01:00Interesantno, nikad čula za naziv Padobranci. Odma...Interesantno, nikad čula za naziv Padobranci. Odmah sam išla u staru bakinu kuharicu i nšla gotovo identični recept pod nazivom Slepite puslice. Moram priznati da ih nisam nikad pravila, no stavila sam u zagradu Padobranci i napravit ću ih.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-10384576662631669872011-10-31T16:45:14.805+01:002011-10-31T16:45:14.805+01:00Pelijepi su, zaista ti mogu biti na ponos. Padobra...Pelijepi su, zaista ti mogu biti na ponos. Padobranaca se sjećam i ja, ali naši srajevski nisu bili tako malecki i imali su nekih 5-6 centimetara u promjeru. <br />Kada ih vidim prije pečenja nikako ne bih rekla da će ispasti tako savršeni, svaka ti čast.<br />Veoma mi se dopada i kremica kojom si ih napunila, ma dopada mi se sve.Selmahttp://cosmo2503.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-74255597523571467372011-10-31T12:31:20.495+01:002011-10-31T12:31:20.495+01:00Ih pa ovo mise sad jede.menise dopada sto sa malo ...Ih pa ovo mise sad jede.menise dopada sto sa malo ekstra trud amzoe da se pravi u mnogo boja;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-51516025832500882202011-10-31T11:43:36.768+01:002011-10-31T11:43:36.768+01:00Mnogo mi simpaticno zvuce padobranci na engleskom....Mnogo mi simpaticno zvuce padobranci na engleskom... :) Ja ih puno volim i stvarno mi se vise dopadaju od macarons-a. Nisam ih dugo pravila, ali hocu uskoro... :) Dopada mi se promena koju si napravila u filu... :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-32642582096199977292011-10-31T09:26:06.770+01:002011-10-31T09:26:06.770+01:00Koliko sam puta samo htjela raditi macarons pa odu...Koliko sam puta samo htjela raditi macarons pa odustala nakon čitanja svih onih nauka od recepata. Bravo i hvala ti za ovaj recept!Bite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-46119127099692847662011-10-30T23:57:39.643+01:002011-10-30T23:57:39.643+01:00Vrlo slična zapažanja u pogledu macarons padobranc...Vrlo slična zapažanja u pogledu macarons <a href="http://mamajacooks.blogspot.com/2009/10/padobranci.html" rel="nofollow">padobranci</a> sam imala na svom postu. Čak i slične uspomene, samo nam se razlikuju mesta gde smo kupovale padobrance, ja u nekoj pekari na Vračaru, pekara je i dalje tu, ali padobranaca nema odavno. Viđam ih u prolazu u pekari Gvozden u Sinđelićevoj ulici, to je isto neka od starijih pekara, ali nisam kupovala ni probala tamo.<br /><br />Inače, sećam se impresije kad sam od 3 belanca dobila 200+ malecnih puslica, pa to nikad kraja istiskivanju i posle sastavljanju...<br /><br />Ljubni nam ovu malu slatku sa naočarima :*<br />:)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-12065016025585966542011-10-30T19:28:28.573+01:002011-10-30T19:28:28.573+01:00Prvo što sam pomislila kada sam vidila sliku bilo ...Prvo što sam pomislila kada sam vidila sliku bilo je: Pa ovo su macarons:):)<br />Zato sam i počela pisati blog da bih predstavila dobru stranu naše kuhinje. <br />Ja uvijek kažem da i mi imamo konja za jahanje. <br />Vjerujem da su ovi tvoji Padobranci i bolji od Macarons koji se za moj pojam više furaju na boje nego na ukus:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-59451855004232074702011-10-30T19:20:08.473+01:002011-10-30T19:20:08.473+01:00Zanimljiv recept iako za njih nisam prije čula a v...Zanimljiv recept iako za njih nisam prije čula a vjerujem da su i puno finiji od macaronasa koji su bar za mene neopravdano skupi.Dilajlahttps://www.blogger.com/profile/11977426308497580948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-16247915709887517152011-10-30T19:07:56.871+01:002011-10-30T19:07:56.871+01:00Da, to su kolači na kojima smo odrasli! Definitivn...Da, to su kolači na kojima smo odrasli! Definitivno ću ih praviti, jer su, pre svega, vrlo jednostavni, a macarons ne bih ni uzela u razmatranje - odbijaju me veštačke boje. Hvala na receptima koje čuvaš od zaborava: na neke nas podsećaš, a za neke nam daješ recept koji ne možemo da pronađemo na drugim mestima.Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.com