tag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post1835799110700423787..comments2023-04-24T19:48:53.694+02:00Comments on Zaboravljene poslastice: Lenja pita / Lazy pieUnknownnoreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-10131999177107763842012-02-11T18:37:51.217+01:002012-02-11T18:37:51.217+01:00Obozavam je.Dok sam bila student cesto sam je jela...Obozavam je.Dok sam bila student cesto sam je jela po beogradskim pekarama.Ja je gotovo nijednom nisam pravila-secam se samo saveta mamine strine koja je bila madjarica, a koja je fantasticno pravila pitu da se testo ne sme mesiti rukama vec samo varjacom.<br />Moracu da probam vas recept.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-39860021091010191302010-11-19T12:40:43.053+01:002010-11-19T12:40:43.053+01:00A ja je pak nikad nisam radila. Ne kao lijenu pitu...A ja je pak nikad nisam radila. Ne kao lijenu pitu. Možda je nešto slično ispalo u namjeri da napravim pitu od jabuka. U svakom slučaju izgleda baš kako si opisala. mir, zadovoljstvo, harmonija i uživanje! :)Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-55563184045849506372010-10-16T16:06:46.963+02:002010-10-16T16:06:46.963+02:00E pa ja sam napravila Vašu lenju pitu, sa mizerno ...E pa ja sam napravila Vašu lenju pitu, sa mizerno malim izmenama (možete je videti na mom blogu Jojini isprobani recepti) i nemam ništa reći se- FANTASTIČNO !!!! SAVRŠENA JE ! BRAVO!!!!Jovanahttps://www.blogger.com/profile/17957353354508102351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-87947844253994316532010-10-12T21:24:34.593+02:002010-10-12T21:24:34.593+02:00Radim sličnu lijenu pitu i za mnoge moje je ona &q...Radim sličnu lijenu pitu i za mnoge moje je ona "kraljevski kolač". Tako i za ovu tvoju mogu reći!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-67652696042243506122010-10-11T11:14:52.977+02:002010-10-11T11:14:52.977+02:00moja baka nije radila ovakve pite, ona je radila i...moja baka nije radila ovakve pite, ona je radila i još danas radi savijaču od jabuka, cijelu sezonu jabuka je kod nje samo taj kolač i on je uz razna dizana tijesta obilježio moje djetinjstvo<br />pitu od jabuka sam probala nešto kasnije, nekoliko puta ju je napravila moja mama, no u kući se počela spremati kad sam ja počela eksperimentirati. Imam svoje recept iz neke kuharice, veoma sličan ovom<br />u svakom slučaju omiljen kolač kod meneNinahttps://www.blogger.com/profile/08187234488295276272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-19089067540562367372010-10-10T22:56:41.629+02:002010-10-10T22:56:41.629+02:00Ilse, it's Schweineschmalz in German. Some thi...Ilse, it's Schweineschmalz in German. Some things you just can't make without it, this is one of them, although i try to avoid it in my cooking - not only because of the cholesterol, I generally don't eat meat, why would I want to eat lard. But every now and again I make an exception.<br /><br />Gordana, je l' ovo na slikama izgleda izmvrvljeno? Mislim da si u pravu što se tiče keksa od prhkog testa, kao i testa za quiche, recimo, ali ovo je drugačije i sasvim lepo uspeva i na niskoj temperaturi. Probaj.maxihttps://www.blogger.com/profile/08443894545563619572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-5637418901732296272010-10-10T19:08:25.405+02:002010-10-10T19:08:25.405+02:00Fotke su divne i verujem da nas ovaj kolac uvek ne...Fotke su divne i verujem da nas ovaj kolac uvek nekako podseti na detinjstvu i toplu kuhinju nasih mama i baka...svidja mi se recept, onaj po kome radim je nesto drugaciji a kako volim da eksperimnetisem, sigurno ce biti prilike da ih jednom napravim i po tvom!;)))mignonnehttps://www.blogger.com/profile/11544166583613737396noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-52341546361884002562010-10-10T18:07:56.044+02:002010-10-10T18:07:56.044+02:00Draga Maxivido, prhko tijesto tj. pita se peče na ...Draga Maxivido, prhko tijesto tj. pita se peče na najmanje 200°C. Ako se peče na nižoj temperaturi, tijesto se mrvi. Osobno se mučila s time zašto mi se donja kora mrvi, zašto mi ne "ispada" kao mojoj susjedi ... i to u više pokušaja, sve dok nisam dokučila da je problem u temperaturi pečenja. Pozdrav, dobar tek!Gordanahttp://www.muraja.hr/goga/kuhanje.htmnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-32820268354116197892010-10-10T13:37:54.133+02:002010-10-10T13:37:54.133+02:00Mnogo lepo izgleda, a u ukus ne sumnjam.
Nije te b...Mnogo lepo izgleda, a u ukus ne sumnjam.<br />Nije te bilo dugo, drago mi je videti te opet :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-61496876921182747162010-10-10T10:40:26.267+02:002010-10-10T10:40:26.267+02:00the lard thing is very English, too. A lot of Engl...the lard thing is very English, too. A lot of English puddings use this ingredient - I have never tried it. Is it Schweinefett in German?MizThreefivesixhttps://www.blogger.com/profile/01605232612524676375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-73618249707905569322010-10-09T21:23:57.675+02:002010-10-09T21:23:57.675+02:00Izgleda baš kao lenja pita moje bake! Fantastično!...Izgleda baš kao lenja pita moje bake! Fantastično!Shackyhttps://www.blogger.com/profile/17288608158740560560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-44965326367395984872010-10-09T10:55:58.500+02:002010-10-09T10:55:58.500+02:00Tvoje umijeće pisanja sa kojim preko monitora uspi...Tvoje umijeće pisanja sa kojim preko monitora uspiješ da doloviš miris bakinih poslastica je nevjerovatno. :) Dok sam čitala recept i gledala fotke, imala sam osjećaj da mi nosnice draži blagi miris cimeta i jabuka. U svojim tekama imam nekoliko receptata za lenju pitu, međutim niti jedan nije sličan ovome. Bilježim i vjerujem da će ti moja djeca biti veoma zahvalna što si bakin recept podijelila sa nama. :)Наташаhttps://www.blogger.com/profile/11134057857217267425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-49358399249370748572010-10-09T09:13:33.909+02:002010-10-09T09:13:33.909+02:00Uvek smo za komadić neke dobr torte,ali ova pit aj...Uvek smo za komadić neke dobr torte,ali ova pit aje najbolja,i uvek ostaje omiljena....Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-22347934442185906322010-10-08T23:57:53.704+02:002010-10-08T23:57:53.704+02:00Super pita koje se mnogi rado sjećamo od naših bak...Super pita koje se mnogi rado sjećamo od naših baka. Čim sam vidjela slike zamirisala mi je. Odličan recept !!Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-63583503971595352762010-10-08T19:05:59.948+02:002010-10-08T19:05:59.948+02:00Pita koja je obilježila i moje djetinjstvo :)
Prek...Pita koja je obilježila i moje djetinjstvo :)<br />Prekrasno izgleda!Majahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-59720725969433213332010-10-08T16:16:00.435+02:002010-10-08T16:16:00.435+02:00Uraaaaaa! Hvala za recept, jer godinaaaamaaaa juri...Uraaaaaa! Hvala za recept, jer godinaaaamaaaa jurim tacan i dobar recept prave domace lenje pite. Ovo mislim da je do sada najbolja varijanta! Odlicne fotografije...Nale Coolinarijahttps://www.blogger.com/profile/04827794606778968881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3821705072459490612.post-44696288033686023992010-10-07T23:35:16.730+02:002010-10-07T23:35:16.730+02:00Jedna od omiljenih i nema je do domace!!! Dok gled...Jedna od omiljenih i nema je do domace!!! Dok gledam ove tvoje fotke osecam miris mamine lenje pite... Pravim je i sama, ali to nekako nije to ;)Casa de vainillahttps://www.blogger.com/profile/12512616706528760355noreply@blogger.com